(Kan med fordel laves dagen før jul, samtidig med risalamande og agurkesalaten)

Ingr
1 kg rødkål
100g smør
1 dl lagereddike(/æblecidereddike)
2-3 dl koncentreret saft (ribs)
1-2 tsk salt
2 nelliker
1 stjerneanis
1 kanelstang
Ribsgele & sukker
(Evt 1-2 spsk sky fra and eller steg)

Fremgangsmåde
Skær kålen i ganske tynde strimler, og del den yderligere i mindre stykker.

Smelt smørret i en gryde, og kom kålen ved. Lad den stege over middel varme, mens der hele tiden røres rundt, indtil kålen er faldet helt sammen. Tilsæt eddike, ribssaft og salt samt kryddernelliker, stjerneanis, kanel og læg låg på, og lad kålen simre helt roligt i mindst to timer. Rør i den med jævne mellemrum, og tilsæt evt. lidt mere ribssaft eller lidt vand, hvis den koger tør.

Smag den så til med ribsgelé, lidt stegefedt fra anden eller flæskestegen og sukker og evt. lidt mere salt.

Lav gerne rødkålen, nogle dage før den skal bruges – den bliver bedre af at stå og trække lidt.