Ingredienser
1 vaniljestang (kan erstattes med 1 tsk vaniljesukker)
100 g smør, stuetempereret
80 g sukker
1 æg, lille/medium
100 g hvedemel
75 g mandelmel (vær opmærksom på om det er fin eller grov mandelmel – se hvorfor i fremgangsmåden)

Fremgangsmåde
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud på et skærebræt, kom en spsk sukker oven på vaniljekornene og brug sukkeret til at skille vaniljekornene fra hinanden i sukkeret.

Rør vanilje, sukker, mandelmel og stuetempereret blødt smør sammen. Tilsæt æg og derefter hvedemel. Saml kun lige dejen hurtigt, så den er ensartet. Her er det vigtigt at vurderer om dejen bliver for tyk til en sprøjtepose. Put mindre hvedemel i hvis den ellers bliver for tyk.

Kom dejen i en sprøjtepose med stjernetyl (gerne en med dybe riller, som giver det fine mønster i vaniljekransene). Sprøjt dejen ud i kranse på en bageplade med bagepapir. Jeg bruger en der højest har 7 riller.

Vaniljekransene kan laves i den størrelse man ønsker og holder formen fint under bagning. Hvis de flader for meget ud har dejen været for tynd.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 8-10 minutter eller til de er let gyldne. Hold godt øje med dem, de skal kun lige være let gyldne. De er ikke sprøde, når de tages ud af ovnen, det bliver de først, når de er kølet helt af.

Kilde: https://www.valdemarsro.dk/vaniljekranse/