Ingr
2,5 dl kærnemælk
2,5 dl vand
50g gær
2 tsk groft salt
2 spsk honning eller mørk sirup
400g sigtet speltmel
ca. 250g hvedemel

Tilberedning
Kærnemælken skal have stuetemperatur og vandet skal være kogt og afkølet til 37 grader.
Hæld kærnemælk og vand i en skål og opløs gæren heri.
Tilsæt salt, honning/sirup og speltmel.
Ælt gradvist hvedemel ind i dejen, til den er glat og smidig.
Til den tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Slå dejen ned på et meldrysset bord og form den til et stort brød.
Læg brødet på en bageplade beklædt med bagepapir og lad brødet efterhæve i ca. ½ time.
Drys med lidt med og bag brødet ved 200 grader i ca. 30 min.
Afkøl på en bagerist.

(Kilde Hjerteforeningen “Hjertens god mad”)