Ingr
2,5 dl kærnemælk
2,5 dl vand
50g gær
2 tsk groft salt
2 spsk honning eller mørk sirup
400g sigtet speltmel
ca. 250-400g hvedemel

Tilberedning
Kærnemælken skal have stuetemperatur og vandet skal være kogt og afkølet til 37 grader. (Evt bland ny kogt vand sammen med kold mælk hvis det skal gå hurtigt). Hæld kærnemælk og vand i en skål og opløs gæren heri.

Tilsæt salt, honning/sirup og speltmel.
Ælt gradvist hvedemel ind i dejen, til den er glat og smidig.
Til den tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Slå dejen ned på et meldrysset bord og form den til et stort brød.
Læg brødet på en bageplade beklædt med bagepapir og lad brødet efterhæve i ca. ½ time.
Drys med lidt med og bag brødet ved 200 grader i ca. 30 min.
Afkøl på en bagerist.

(Kilde Hjerteforeningen “Hjertens god mad”)