Det kan være svært at finde et vegetar alternativ til hakkebøffer eller steak, men efter at have prøvet flere forskellige er her mit bud på en vegetar variant, der ikke er baseret på f.eks. ris…
Ingredienser
500g knoldselleri
1 dl revet ost (ikke for stærk, så mossarella er god)
2 fed hvidløg
2dl rasp
2 æg
1 spsk persille
½ rød chili (uden kerner)
1 tsk Merian
Salt (gerne urtesalt), peber
Fremgangsmåde
Selleri rives groft i en skål. Hvidløg presses, chili hakkes fint og det blandes sammen med resten af ingredienserne.
Det hele skal blandes godt sammen, gerne i en foodprocessor med kødkroge eller håndmikser med kødkroge. Konsistensen skal være sådan at man kan forme dem til bøffer der kan steges uden de falder fra hinanden.
De skal steges ligesom hakkebøffer, så ca 10 min på hver side ved middel varme.
Inspiration : http://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/visopskrift.php?id=12138