Dette er ny opskrift, som der giver en mindre fed og tør brunsviger, men som ikke i samme grad lader fyldet “falde” ned i dejen, da dejen er mere tør.
Det kan være jeg skal finde på en blanding.
Dej
500g Hvedemel
50g sukker
0.5 tsk. salt
0.5 tsk kardemomme
50g smør (f.eks. flydende Becel)
50g gær
3 dl. kærnemælk
Fyld
Fyldet består af 2 dele : kagecreme og sukkerfyld
½ potion kagecreme:
0.5 brev kagecreme (pulver)
2 dl. sødmælk
Sukkerfyld:
100g smør
50g mørk sirup
2 spsk kanel
400g brun farin
Fremgangsmåde
Lun mælken til dejen og mens den luner kan kagecremen laves i en røreskål (følg fremgangsmåde på pakken)
Put sukker, salt kardemomme og smør i en separat røreskål.
Hæld den lune mælk i røreskålen og fordel gæren heri.
Bland melet i og ælt den sammen til en dej.
Rul dejen ud på et bord og læg den op i en bradepande.
Sukkerfyldet laves ved at samle ingredienserne i en skål og røre det sammen.
Hvis man ønsker et flydende slutresultat, kan man lune sukkerfyldet, så sukkeret opløses.
Sukkerfyldet vendes med kagecremen og fordeles ovenpå dejen i bradepanden.
Man kan med fordel sikre sig at der er en lille “kant” i siden, så fyldet ikke kan flyde ud over ved bagningen.
Bages ved 175g i 25 min.