Super lækker chokoladekage med kokostopping 🙂

Ingredienser dej
260g Mørk chokolade – ca 70%
260g Smør
1 Vaniljestang
260g Sukker
5 æg
1 1/3 dl Sødmælk
100g Hvedemel
100g Mandelmel
2 1/3 spsk kakao
2 2/3 tsk bagepulver
1/2 tsk salt

Ingredienser topping
350g kokosmel
1 dl kaffe (en god espresso kan anbefales)
200 g smør
350 g flormelis
4 spsk kakao
2 tsk kanel
2 knivspids salt


Fremgangsmåde
Smelt smør, tag gryden af varmen, hvorefter chokoladen røres i.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud, som blandes med sukker.
Pisk sukker, vanilje og æg sammen med et piskeris og pisk til sidst mælk i.

I en ny ren skål blandes mel, mandelmel, salt, kakao og bagepulver grundigt. Rør det i æggeblandingen og rør til sidst smør og chokoladeblandingen i.

Bages i en smurt bradepande ca. 22 x 35 cm. ved 175 grader varmluft i ca. 25 min.

Mens kagen bages, laves topping.
Smelt smør i en gryde og bland kaffe, flormelis og kokos. Saml massen og tilsæt kanel, kakao og salt. Massen skal være til at brede ud på toppen. Hvis den vurderes for tør, så tilsæt en smule mere kaffe.

Når kagen er bag færdig bredes topping ud over.

Inspiration : https://www.valdemarsro.dk/den-du-ved-nok-kage/