Stegt flæsk Til 4 personer
Stegt Flæsk
3 kilo Flæsk ( 1,5 cm tykkelse )
Salt

Læg flæsket taglagt med sværsiden opad og steg i ovnen ved 200 grader i cirka 45 min.
Skrue derefter op på 230 grader til sværene på flæsket poppet op – ca 20 min.

Persillesovsen
2 l. Fløde
1 budt persille
10 hele sort peber
3 laurbærblade
1 tsk. groft salt
5 spsk. Maizena
2 håndfuld Groft skåret rodfrugtblanding (f.ex. gullerod og kartofler)
Salt

Kog fløden op med laurbærblade, sortpeber, persillestilke og rodfrugtsblanding. Lad det køle af og trække natten over. Alternativt, så kog det i 30min mens flæsket er i ovnen.
Sigte fløden og jævn med maizena.
Smage til med salt& pepber og friskhakket persille.

Kartofler
1,5 kilo aspargeskartofler
Vand
Salt
Smør
Persille

Bring vand, salt og kartofler i kog og lad dem træk færdig i gryden. Pille kartoflerne og vend den med persille og smør inden servering