Ingredienser (100stk):
250 g blødgjort smør
250 g sukker
1 dl piskefløde
500 g mel
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. kanel
Et knivspids salt
1 tsk. stødt hvid peber
1 tsk. kardemomme (Det bedste resultat kommer med frisk kardemomme)
1 tsk. bagepulver & 1 tsk. natron
(Jeg var rundhåndet med kardemomme og kanel, men tilbageholdende med peber)
Fremgangsmåde:
- Pisk sukker med det blødgjorte smør. Brug gerne en køkkenmaskine eller din el-pisker.
- Tilsæt mælk/fløde eller tykmælk.
- Bland krydderier, bagepulver/natron med melet og tilsæt.
- Rør godt. Virker dejen for smuldrende, så saml den ved at ælte godt med hænderne til sidst (håndvarmen blødgør smørret).
- Tril dejpølser og skær pebernødderne ud. Rigtigt rustikke pebernødder behøver du ikke trille.
- Læg pebernødderne på en bageplade. De hæver ikke meget op, så der er plads til mange på en plade.
- Bag pebernødderne 7-8 minutter v. 175 grader varmluft.
- Pebernødderne skal ikke være for brune, men heller ikke for lyse. Hold øje med dem til sidst.
Inspirationskilde:http://nogetiovnen.dk/julens-bedste-rustikke-pebernoedder-a-la-lagkagehuset/