Ingredienser mørdej
250 g hvedemel
175 g smør, koldt
60-70 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
1 lille æg
et lille nip salt

Ingredienser fyld
3-4 æg(afhængig af størrelsen). Hellere et for meget end et for lidt.
2 dl rørsukker
1½ dl mørk sirup
2 spsk. smeltet smør
1 tsk. vanilje-essens
et lille nip salt
1-2 spsk. Armagnac el. lign.
2-3 dl halverede pecannødder

Fremgangsmåde
Til mørdejen smuldres smørret i melet sammen med flormelis, vanillesukker og salt. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt. Lad den hvile i en times tid i køleskabet. Rul derpå dejen ud og kom den i en passende springform. Dæk bunden med de halverede pacannødder.

Til fyldet piskes æggene sammen i en skål og alle de andre ingredienser tilsættes. Blandingen hældes i springformen og tærten bages i 10 minutter ved 200 grader, hvorefter man skruer ned til 170 grader og bager videre i ca. 30 min. Hvis fyldet ikke hænger ved, når man prikker i det, er tærten færdig. Hvis den er meget flydende kan den med fordel stilles til køling inden den serveres.

Inspiration : https://www.dr.dk/mad/opskrift/pecan-pie